Csoda vagy talán mítosz az ózonolaj?

2023.03.01

Ha kíváncsi arra, hogy mi az ózonolaj, és hogyan kell használni, akkor olvassa tovább! 

Az ózonolaj feltalálója Nicola Tesla a váltakozó áram feltalálója. Az első ember a világon, aki ózonozott olajat készít és használ. Az 1896-ban saját kezűleg gyártott ózongenerátorral sikerült az ózongázt olívaolajba bejuttatni. A későbbi időben a tuberkulózis kezelésére használták belélegzéssel. Az elmúlt években az ózonolajat mint csodát emlegetik a szépségiparban és az emberi egészségre gyakorolt ​​pozitív hatásai miatt. Számos bőrprobléma megszüntetésében, pattanások, valamint hajápolás és az ekcéma kezelésében ért el jó eredményeket.

Az ózonolaj azért kapta ezt a nevet, mert ózongáz és olívaolaj keverékéből állítják elő. Az alternatív gyógyászat egyik legnépszerűbb terméke. Az ózonolajról elmondható, hogy sok pozitív hatása van az emberi szervezetre.  A gyógyászatban akkor kezdődött a felhasználása, amikor Nicola Tesla, aki az első ózonolajat gyártotta, eladta orvosoknak amit a saját generátorában készített. Az ózongáz három oxigénatomból áll. melyet hidegen sajtolt olívaolajjal keverik, így ózonolaj keletkezik. Az ózontól az olívaolaj külső része fehér, a belső része átlátszó, hasonlít a gélhez. Hűtőben, hidegen tárolva hosszú ideig használható.

Az ózonolajnak nagy előnye a bőrt megújító, jótékony hatása mely az éltető oxigénelixírből fakad. Az ózonolaj orvosok által bizonyított előnyei a következők:

 • A bőrhibák kezelésére nagyon hatékony.
 • Bőrszín probléma esetén, az ózonolaj használható bőrfehérítésre.
 • Az ózonolajat használják a mitesszeres és pattanásos bőrproblémákkal küzdők is.
 • Felgyorsítja a különféle bőrbetegségek, mint pl. az ekcéma és a pikkelysömör gyógyulási folyamatát. 
 • A rovarcsípés okozta fájdalmat is enyhíti a duzzanatot pedig le csökkenti. 
 • A hajhagymákra és a hajszálakra pozitív hatással van.
 • A fej korpásodását is megszünteti.
 • Segít eltávolítani a varikózist és a cellulitist.
 • A megfázás esetén jótékony hatással bír.

Az ózonolajat legtöbb esetben kozmetikumként, arckrémnek használják. Az ózonolaj antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, mely revitalizálja a bőrt és megújítja a bőrsejteket. Az ózonolajat éjszakai krémpakolásra is használhatjuk, este bekenjük az arcbőrt, majd lefekszik, reggel amikor felébred, újjáéledt bőr fogad majd. A bőrre felvitt ózonolaj a szövetek alá hatolva gyorsítja a véráramlást. Így az elhalt sejteket eltávolítják, és új sejtek képződnek. Bőre élénkebbnek és ragyogóbbnak válik, mint valaha.

Az ózonolaj híres arról, hogy revitalizálja, táplálja és megújítja a sejteket, oxigént biztosít az alkalmazott területnek, és életet ad neki. Az ózonolajat leggyakrabban kézzel, masszírozva viszik fel a bőrre, mivel így szívódik fel leghatékonyabban. 

Hogyan kell használni az ózonolajat:

 • Ahol az ózonolajat alkalmazza, mindig tiszta legyen.
 • Pattanásos bőr esetén naponta kétszer vigye fel az arcára.
 • Közvetlenül alkalmazható vágások, repedések, ekcémák, sebek vagy bőrkiütések és égési sérülések esetén.
 • Fejfájás és egyéb izületi, izomfájdalmak, aranyér esetén az ózonolajat kenje a fájó területre.

Nagy dilema, hogy az ózonolajat meg lehet-e inni vagy csak külsőleg lehet használni. Azt állítják, hogy az ózonolaj nyugodt szívvel használható szájsebek kezelésére is, viszont nincs általános ajánlás az ivásra. Vannak olyan szakemberek, akik nem látnak semmi rosszat az ózonolaj ivásában, és vannak olyanok is, akik nem javasolják.

Az ózonolaj egy elixír, amely vitalitást ad az érintett helynek, nagyon sok pozitív véleményt írnak róla. Az ózonolajnak a felhasználók által ismert káros hatásait a mai napig nem jegyezték fel. A  tudományos kutatások bebizonyították, hogy sokkal több az előnye, mint sok olyan terméknek, amellyel mindennapi használat során találkozunk.  Az ózonolaj nem káros, de ajánlott utánanézni, hogy az Ön által vásárolt márka által forgalmazott termék káros-e. Meg kell bizonyosodnia a vásárolt termék megbízhatóságáról, és meg kell győződnie arról, hogy nincs benne más adalék anyag. Ellenkező esetben a szakértők nem javasolják az olyan termékek használatát, amelyek tartalma nem ismert és nem biztonságos helyről lett vásárolva (sok a hamisítvány) .