Ózonos autó fertőtlenítés

Szolnokon és környékén

Hogyan fertőtlenítse házilag autóját ózonnal?

A mai meglehetősen szennyezett környezetünkben sokan érdeklődnek az ózongázzal való fertőtlenítés és tisztítás után. Ez a viszonylag új technológia vajon mennyire hatásos, melyek a mellékhatásai, illetve mennyire veszélyes? Lehet-e használni házilag és hogyan működik? Tovább a cikkhez.....

Miért kell a klíma fertőtlenítés, utastér szagtalanítás és a felületvédelem!

A gépjárművek utastereinek higiéniáját nagyban befolyásolja a fűtésrendszer és a klíma elszennyeződése. Ezek a berendezések a belső levegő forgatásával okozzák a kórokozók (baktérium, vírus, penészgomba spórák) bejutását és elszaporodását az utastérben. A pollenszűrő nem nyújt teljes védelmet a kórokozók, szagok átjutásától. A kellemetlen szagok és a kórokozók okozta rossz közérzet, fáradékonyság nagyban befolyásolja a vezetési technikánkat és a reakcióidő képességünket, melyek balesethez is vezethetnek! Az utastérben, fedett raktérben a kórokozók tartós jelenléte betegségeket (allergiát, légúti betegséget, tüdőgyulladást) is okozhatnak, mely  munkakieséshez vezethet!  


Ózonos tisztítás, fertőtlenítés

Tudjon meg többet az ózonról
Tudjon meg többet az ózonról

100%-ban vegyszermentes kezelés teljes egészében. Környezetbarát technológia, mivel a fertőtlenítő kezelés végén az előállított ózongáz teljes egészében vissza alakul oxigénné. Tovább a cikkhez..... 

Hatékonyság és biztonság

Klíma fertőtlenítés-kártevőirtás
Klíma fertőtlenítés-kártevőirtás

A vállalkozásunk által alkalmazott technológiákkal több szolgáltatási terület is lefedhető, így nincs szükség több cég megkeresésére, időt, pénzt és energiát spórólhat meg! Fertőtlenítés - Kártevőirtás

Környezettudatos technológia

Környezettudatosság az első
Környezettudatosság az első

A környezettudatosság fontos számunkra, így a munkavégzéseink során felhasznált technológiák és fertőtlenítőszerek maximálisan környezetbarátok. Biztonsági adatlapok


Fedezze fel a hosszan tartó higiéniás utastér védelem titkát!

Mi is a kombinált technológia?
Mi is a kombinált technológia?

Lényeges különbség van a csak száraz ózon gázos és a kombinált hosszú hatású fertőtlenítő eljárások között! Az ózon egy tökéletes, nagy hatásfokú fertőtlenítést, szagtalanítást, penészgátlást végez de csak rövid hatásfokkal . A kombinált eljárásnál ezért alkalmazzuk előkezelésként, mivel így a hideg köd technológia, Biosafe biocid fertőtlenítő anyag használatánál maximális hatásfokot érünk el. A kombinált eljárás (ózon + hidegköd) hosszan tartó védelmet biztosít a kórokozókkal szemben, hiszen az anyagokon vékony bio-fim tartós antimikrobális réteget képez. A Biosafe-Mobgraz/2 antimikrobiális hatóanyag használata az emberre és állatra veszélytelen, SGS és TÜV vizsgálatokkal bizonyított, hogy elpusztítja a vírusok, baktériumok és a gombaspórák 99,9%-át. A hagyományos vegyszerekkel szemben, a nálunk alkalmazott technológia ellen a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást kialakítani.  

A kombinált fertőtlenítő hatás. 100%-ban klórmentes, antimikrobiális, baktérium, penészgomba és vírusölő!

A hosszan tartó (kb.6 hónap) öntisztuló higiéniai védelem az autó klíma és a fűtési rendszer tisztításán kívül a belső tér (üléshuzat, autó kárpit, műszerfal stb.) hatékony higiéniai tisztítását, szagmentesítését is elvégzi. 

A legégetőbb kérdések megválaszolva!

1. Mennyibe kerül az ózonos és a kombinált fertőtlenítés?

Az ózonos és a kombinált kezelések árait a következő tényezők befolyásolhatják:

 • A gépjárművek mérete.
 • A szennyezettség mértéke ( higiéniai probléma jellege ).
 • Kezelési idő tartama ( klíma + utastér + raktér ).
 • Flotta kedvezmény.
 • Hűség kedvezmény.
 • mennyiségi kedvezmény.
Az árlistánÁrlista feltüntetett árak tájékoztató jellegűek. A pontos ár meghatározása érdekében lépjen velünk kapcsolatba.

2. Mit kell tennem a kezelések előtt? 

Az ózon fertőtlenít, de fizikailag nem tisztít. A port lefertőtleníti, de nem tünteti el így továbbra is megmarad a felületeken. Az ózonos vagy a kombinált eljárás nem helyettesíti a tisztítást vagy a rendrakást. A kezelések előtt célszerű a jármű utasterében vagy rakterében egy általános takarítást végezni. 

3. Meddig tart a fertőtlenítő hatás?

Az autó ózonos klímatisztítást, utastér fertőtlenítést évente legalább egyszer ajánlatos elvégezni, általában tavasszal a klíma használatbavétele előtt. A szagtalanítás csak akkor lehet eredményes hosszú távon, ha annak kiváltó okát is megszűntetik. A beázásból vagy túlzott vizes tisztításból eredő doh, vagy penész szag csak akkor tűnik el, ha nem kap tovább nedvességet a jármű utastere. Ha elhanyagolt, előrehaladottabb állapotban lévő gombásodást, penészt, erősebb szagokat ( pl. állat szállítás, dohányzás ) eltüntetése több kezelést igényel. A jármű belső állapotától függően minden kezelés eredményes, mindig jelentős változás tapasztalhat, de lehet, hogy a szagok, penészgombák végleges eltávolításához még nem elég. Fontos, hogy az ózonos kezelés nem elfedi a kellemetlen szagot, hanem megszünteti. A kombinált kezelés esetében lényegesen megnő a fertőtlenítő hatás, mivel a felületeken vékony kopásálló, antibakteriális "film" réteg keletkezik. Hatásfoka általában 3-6 hónap, még a nem agresszív takarítószerrel való  takarítást is kibírja. Az ózonos és a hidegködös fertőtlenítő eljárás kiegészíti egymást, mivel erős és hosszú hatásfokú.  

4. Mennyire veszélyes az autóklíma tisztítás?

 Az ózongenerátor használata veszélyes ha rossz kezekbe kerül, mert az ózongáz az élőlényekre mérgező! Az autó klímatisztítás ideje alatt nem tartózkodhat senki a járműben. A tisztítás során az ózongenerátorból kiáramló háromatomos oxigén, ami molekulájától szabadulva oxidál és roncsol, majd a maradék ózon instabilitása miatt magától szétesik. Az autó ajtajai, ablakai a kezelés folyamatában zárva vannak, mivel veszélyes, mérgező környezet. A munkafolyamat befejeztével, szellőztetés után szinte azonnal egészséges környezet marad. 

5. Mi marad az ózonozás utána?

Jellegzetes enyhe ózongázszag. Mindenki felismeri, legfeljebb nem tudja, hogy ez az ózon szaga. Nem is szag inkább illat, mert sokak számára kellemes, a tisztaság érzetét és a nyári zápor illatát fedezi fel benne. Miért marad enyhe illat a szellőztetés után? Az orrunk 500.000- szeres hígításban is érzi az ózongázt, ennyi azért megmarad egy pár órán keresztül. A megmaradt koncentráció már nem veszélyes, az egészségügyi határérték töredékét sem közelíti meg. Ezt az illatot ismerjük egy nyári villámlás és kiadós zápor után, de ismerős lehet a szolárium illataként is.

6. Az autóban dohos szag van, mit tegyek?

Ha dohos, penészes szagot érez az autósjának szellőzőnyílásaiból, az azt jelenti, hogy penészgomba van a jármű klíma és levegőztető rendszerében. Annyit kell tennie, hogy a ventilátort nagyobb sebességgel működteti, hogy eltávolítsa a nedvességet. A rendszer kiszáradása után megszünik a penész, dohos szag. Ha a penészszag továbbra is fennáll az autóban, annak oka lehet a nedves szőnyeg is. Tisztítsa meg alaposan az autó szőnyegét, hogy ezt kiküszöbölje. Ha továbbra sem szűnik meg a kellemetlen szag, hívjon szakembert, mert szükség lesz az ózongázra!  

7. Megtudom-e csinálni házilag vagy szakember kell?


Ha van biztonságos, megfelelő forgalmazótól származó ózongenerátora, és tisztában van a szabályos használatával, akkor elképzelhető, hogy eltudja végezni a kezelést! Nem ajánlott önállóan ózonozni az autónkat! Fontos, ha mégsem bajlódik vele, akkor olyan szakembereket hívjon, aki professzionális ózon és ködképzőgenerátorral valamint megfelelő védőfelszereléssel rendelkezik. 

8. Szakember vagy szélhámos?

Megtanítjuk megkülönböztetni a szakembert, a haszontalan szélhámosoktól! Sok mindent igérő ajánlat mellett sokszor nehéz választani. Ez a bonyolultság várat magára, amikor kiválasztunk egy vállalkozást a fertőtlenítésre. A probléma megoldását nem amatőrökre, hanem profi szakemberekre szeretné bízni? Hogyan kaphat minőségi szolgáltatást?

A következőket mindig vegye figyelembe:

 • Minden komoly cégnek van weboldala, ahol minden szükséges információt megtekinthet.
 • Minden esetben tudakozódjon a munkafolyamatok elvégzéséről. Hogyan csinálják? 
 • Az interneten informlódjon a megrendelni kívánt szolgáltatás után, hogy fogalma legyen a szakszerűségről.
 • kérjen visszahívást, szaktanácsadást.
 • Ha már megrendelte a szolgáltatást a kiszállás után is visszamondhatja, amennyiben nem megfelelő gépekkel, eszközökkel jelennek meg vagy Önnek nem szimpatikusak.

Nagy bölcsesség! A szélhámos mindig arra törekszik, hogy kicsalja a pénzét, még a szakember megdolgozik a pénzéért.

Érdekes cikkek a nagyvilágból!

Ha kíváncsi arra, hogy mi az ózonolaj, és hogyan kell használni, akkor olvassa tovább.....

Nyolc érdekesség a baktériumok jelenlétéről! Tovább a cikkhez.....

Nem mindig volt természetes a légkondi az autójában! Tovább a cikkhez.....

Ne feledje, hogy az autóklíma a forró nyári aszfalton folyamatosan kényezteti Önt a hűs levegővel és a jó közérzettel! Tovább a cikkhez.....